alketa

Alketa, shqiptarja ia doli! Ju që shani pini “uthull”

Mbrëmja e kaluar “Sanremo”, një festival legjendar në Itali shënoi ditën më të rëndësishme për moderatoren shqiptare Alketa Vejsiu e cila me shumë sukses “pushtoi” skenën  e madhe të Ariston. Ky festival nuk shënoi vetëm arritjen më të madhe për Vejsiun, eksperienca e të cilës nuk ka shumë nevojë për koment, por pushtoi njëkohësisht edhe […]

we are more than that

E kolme e hundë jo perfekte? Ne jemi të bukura siç jemi dhe askush s’mund të na thotë të kundërtën

“Ti nuk je e bukur, je e shëndoshë e shkurtër dhe buzët e tua janë shumë të holla…”  Sa herë në ditë përplasemi me këto të “përkufizime” qesharake të bukurisë, të stisura dhe aspak realiste? Fjala “bukuri” nënkupton që një objekt është vizualisht i këndshëm, si kur themi se një vepër arti është e bukur. […]

children

A mjafton dashuria? Sekreti si të rrisim fëmijë të shëndetshëm e të lumtur

Të gjithë e dimë tashmë se thelbi i çdo shoqërie është familja. Aty ku nis dhe përfundon çdo gjë. Prindërimi është roli më i rëndësishëm i njeriut në jetë, por shumë prindër janë të pavetëdijshëm për këtë.  Duke mos u hequr asnjë meritë prindërve “heronj” shqiptarë të cilët në vështirësi të mëdha ekonomike kanë rritur […]

love doesn't hurt

Gra që mbështesin gratë, kur do të ndodhë në Shqipëri?

“Ekziston një vend special në parajsë për të gjitha gratë që mbështesin gratë e tjera…” Një grua është shumë e fortë, por disa gra së bashku mund të ndryshojnë botën.   Përveç paragjykimeve të burrave të cilat na kanë shoqëruar  përgjatë gjithë ekzistencës, gratë përballen çdo ditë edhe me sfida, intrigra e xhelozi mes grave, […]