alketa

Alketa, shqiptarja ia doli! Ju që shani pini “uthull”

Mbrëmja e kaluar “Sanremo”, një festival legjendar në Itali shënoi ditën më të rëndësishme për moderatoren shqiptare Alketa Vejsiu e cila me shumë sukses “pushtoi” skenën  e madhe të Ariston. Ky festival nuk shënoi vetëm arritjen më të madhe për Vejsiun, eksperienca e të cilës nuk ka shumë nevojë për koment, por pushtoi njëkohësisht edhe […]

we are more than that

E kolme e hundë jo perfekte? Ne jemi të bukura siç jemi dhe askush s’mund të na thotë të kundërtën

“Ti nuk je e bukur, je e shëndoshë e shkurtër dhe buzët e tua janë shumë të holla…”  Sa herë në ditë përplasemi me këto të “përkufizime” qesharake të bukurisë, të stisura dhe aspak realiste? Fjala “bukuri” nënkupton që një objekt është vizualisht i këndshëm, si kur themi se një vepër arti është e bukur. […]

an open letter to women

An Open Letter to Women

Dear women, I know that you can be successful and achieve a lot in your life. And I know despite what you think of you, you are better than that but what worries me is something more complex. Even though we live in the 21st century, and times have changed a lot, I see discrimination […]

Feminism

What is feminism

Being a human is the grounds of feminism. What feminism is: Being a human being that respects other human beings no matter, age, sex, body shape, color, race, ethnicity nationality, sexual orientation and the list goes on. Being a human being that believes in the social, political and economical equality of the sexes. But the […]